2 Eylül 2008 Salı

hadi varyemez amcacılık oynayalım!!

varsayımlar yoksayımlar.
bazen hayat bir süreliğine bunlardan ibaret hale geliveriyor. böyledir bazen. o koskoca yaşamda incir çekrdeği kadar yer kaplayan şeyler bir anda 'hayat' oluverir. daha da kötüsü. hayatın kendisi oluverir.
heryerde kullanılır bu olgu. yutarız bizde. aslında yutmak deil. gerçek bu yahu! hayatın tadı coca-cola, hayatın sınavı öss, hayatının anlamı X kişisi, hayatının laneti koca burnun, hayatın 'maksimum'u, vs vs. sonsuza dek çoğaltılabilir örnekler. çoğalırken hayatı da çoğaltır sanmayın. bunlar çoğalırken hayat daralır,ezilir büzülür,cebe girer!

gelgelelim varsayımlar. yoktan varsaymalar vardan varyemez çıkartmalar...
ben kavgacı bi insanım. öyle çok çemkirenler gittiği yere mahallesinden replikler taşıyanlardan değil. sessiz kavga edenlerden.
en çok da hayatla kavgalıyım.
sevdiğinden yapıyor durumu sözkonusu olsada bunu anlamanız uzun sürer,çaktırmam.
hep eşelerim toprakları. tırnaklarım kısadır oyüzden. ojelerimde hep bozuk yarım yamalak.
langır lungur-haldır huldur yaşam tarzı bunun adı.
bazende hiçbişey bulamam.. varlığını bilirim. ama dokunamam. çıkagelir varsayımlarım. aslında bana yanlış-sayımlarım. sayaçları doğuştan bozuk. her sefernde kandırırlar beni. kandırılmak istediğimden belki. insan bazen inancak hiç bişi bulamaz. ama inanmalıdır bişeye. o vakit başlar 'yanlış' saydırmaya. o sayaç mutlaka durur b yerde.
yanlış yermiş! o sırada kimin umrunda!

1 yorum:

Ire dedi ki...

senin tırnakların güzel!
sen güzel insansın
mutlu olcaksn mutlu olalım
oyanaya oynaya gelin cocuklaaaar , el ele el ele verin cocuuuklarrr